ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΔΕΛΦΙΝΙ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΔΕΛΦΙΝΙΑ και γενικά με την ακτοπλοΐα

 

Το skopelosweb.gr έψαξε πριν από εσάς και σας διευκολύνει παρέχοντας τους κατάλληλους εξωτερικούς συνδέσμους με όλα τα δρομολόγια από Βόλο, Αθήνα απο Μαντούδι Ευβοίας, Αθήνα απο Κύμη Ευβοίας, Αθήνα απο Άγιο Κωνσταντίνο, από Θεσσαλονίκη , τόσο από προς Σκόπελο όσο και από προς Σκιάθο και από προς Αλόννησο για όλες τις Σποράδες δηλαδή. 

Παρακάτω παρουσιάζονται για το 2022 οι χρόνοι και τα πλοία για να φτάσει κανείς στη Σκόπελο από τα κύρια λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας. ( Οτι νεώτερο  προκύπτει θα ενημερώνουμε την ιστοσελίδα μας )

 

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων και απο το γραφείο που έχει εκτός των άλλων την Κεντρική Πρακτόρευση των Blue Star Ferries και Superfast Ferries το LETS FERRY, το οποίο έχει την δυνατότητα να σας αποστείλει και τα ακτοπλοικά εισιτήρια στο χώρο σας ή να τα παραλάβετε στο λιμάνι αναχώρησης ( εξωτερικός σύνδεσμος ). Μην ξεχνάτε να περνάτε τις εκπτώσεις στο online σύστημα πχ για τα ΙΧ για ΣΠΟΡΑΔΕΣ η Blue Star έκπτωση 30%

Σκόπελος 2022

 

Τα παρακάτω δρομολόγια με το ΠΛΟΙΟ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ της SEAJETS για ΒΟΛΟ , με το ΠΛΟΙΟ ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ  της HELLENIC SEAWAYS & BLUE STAR FERRIES για ΒΟΛΟ, με το ΠΛΟΙΟ ΠΡΩΤΕΑΣ της ANES FERRIES για ΒΟΛΟ και ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙ , με το ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΡΑΤΩ της AEGEAN FLYING DOLPHINS είναι ΕΝΕΡΓΑ. Απο Εύβοια Κύμη το ΠΛΟΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ της SKYROS SHIPPING θα ξεκινήσεις στις 21 Ιουνίου. Απο Άγιο Κωνσταντίνο ΤΟ ΠΛΟΙΟ CAT 1 της MAGIC SEA FERRIES θα ξεκινήσει στις 01 Ιουνίου ενώ το ΣΥΜΗ της ANES FERRIES 10 Ιουνίου. Απο Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 06 Ιουνίου. Το Καταμαράν FLYING CAT 6 της HELLENIC SEAWAYS & BLUE STAR FERRIES θα ξεκινήσει στις 10/06/2022 απο ΒΟΛΟ.

COVID19 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 766/Β18-2-2022, οι μετακινήσεις ανεξαρτήτως προορισμού (από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδος προς τα νησιά και άλλα ηπειρωτικά λιμάνια, μεταξύ των νησιών, καθώς και από τα νησιά προς τα ηπειρωτικά λιμάνια) επιτρέπονται εφόσον οι επιβάτες: 

Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση, ή
 
Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή
 
Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται δεκατέσσερις (14) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από αυτόν. Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν έως και τις 4.12.2021 διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες ανεξαρτήτως του εάν αυτά εκδόθηκαν κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), ή
 
Επιδεικνύουν βεβαίωση εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.
 
Οι διαγνωστικοί έλεγχοι με την μέθοδο PCR και ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) για τους ανεμβολίαστους επιβάτες πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία, με δική τους δαπάνη και αποδεικνύονται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης έγχαρτα ή ηλεκτρονικά. 

Σε νησιά στα οποία δεν λειτουργούν/δραστηριοποιούνται ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή ιδιωτικές κλινικές ή φαρμακεία, οι διαγνωστικοί έλεγχοι διενεργούνται από δημοτικά ιατρεία και αποδεικνύονται με τον ανωτέρω τρόπο.

Οι ανήλικοι επιβάτες από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να μετακινούνται και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που πραγματοποιείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η δήλωση self-test εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr.

Οι επιβάτες, θα πρέπει να επιδεικνύουν στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου, όλα τα προαναφερόμενα απαραίτητα έγγραφα. 

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική. Συνιστάται η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας (FFP2 ή N95), σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους επιβατών.

Συνιστάται στους επιβάτες να προσέρχονται έγκαιρα στο λιμάνι της αναχώρησης, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου πριν την επιβίβαση.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 

Σκόπελος Χάρτης λιμάνια πλοία συνδέσεις

ΝΗΣΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ 
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙΑ

volosportskopelossporadesgreece - 1.jpg

Βόλος
Σκιάθος  - Γλώσσα ( Σκόπελος ) -  Σκόπελος  - Αλόννησος

Όλο τον Χρόνο. Ενεργά αυτή τη στιγμή

 • Το πλοίο Σποράδες Σταρ ( Sporades Star ) της Seajets

 • Το πλοίο Εξπρές Σκιάθος ( Express Skiathos ) της Hellenic Seaways ( Blue Star Ferries )

 • Το πλοίο Πρωτέας ( Proteus ) της ΑΝΕΣ Ferries

 • Το ταχύπλοο Καταμαράν Flying Cat 6 της Hellenic Seaways ( Blue Star Ferries )

 • Το ιπτάμενο Δελφίνι Ερατώ ( Erato ) της Aegean Flying Dolphins

thessalonikiportsporadesskopelosskiathosalonissos.jpg

Θεσσαλονίκη
Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος - Εύβοια Μαντούδι

Απο Ιούνιο 10 - Σεπτέμβριο 11 2022

 • Το ταχύπλοο πλοίο Σούπερ Ράννερ Τζετ ( Superrunner Jet ) και ΙΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ το ταχύπλοο πλοίο Champion Jet 1 της SEAJETS θα συνδέσει απευθείας την Θεσσαλονίκη με τις Βόρειες Σποράδες και την Εύβοια Μαντούδι Κυμάσι.

  Εναλλακτικό πιο κοντινό λιμάνι απο την Θεσσαλονίκη είναι αυτό του Βόλου. 

mantoudiportsporadesskopelos - 1.jpg

Αθήνα Απο Εύβοια Μαντούδι
Γλώσσα - Σκιάθος ή Αλόννησος - Σκόπελος ή Αγνώντας Σκοπέλου - Αλόννησος

Σχεδόν ολο τον Χρόνο.

Απο 23 Μαρτίου 2022

 • Το πλοίο Πρωτεύς ( Proteus ) της Ανες Anes Ferries.

 • Το ταχύπλοο πλοίο Σούπερ Ράννερ Τζετ ( Superrunner Jet ) της Seajets.

eviakymiportsporadesskopelos - 1.jpg

Αθήνα Από Εύβοια Κύμη
Αλόννησος - Σκόπελος - ( & Σκύρος )

Απο Ιούνιο 21 - Σεπτέμβριος 10 2022

 • Το πλοίο Αχιλλέας ( Achilleas ) της Σκυριανής Εταιρείας Skyros Shipping

agioskonstantinosportsporadesskopelos - 1.jpg

Αθήνα Αγιος Κωνσταντίνος
Γλύφα - Σκιάθος  - Γλώσσα ( Σκόπελος )

Απο Ιούνιο 01 - Οκτ 02 2022

 • Tο Ταχύπλοο πλοίο CAT 1 της Magic Sea Ferries

 • Το πλοίο Σύμη ( Symi ) της ΑΝΕΣ

 
thessalyvolosportsporadesskopelos.jpg
Χάρτης Βόλος Σκιάθος Σκόπελος Αλόννησος

Βόλος - Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος
& Βόλος - Σκιάθος - Γλώσσα - Σκόπελος - Αλόννησος <> Ferries 2022

 
thessalonikiportsporadesskopelos.jpg
thessaloniki_volos_skopelos.jpg

Θεσσαλονίκη - Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος - Εύβοια Μαντούδι ( Κυμάσι ) <> Ferries 2022

seajetslogosporadesgreece.jpg

SEAJETS

2022 Ιούνιο 11 - Σεπ 11

 

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο) ξεκινάει την Παρασκευή 10 Ιουνίου με ώρα αναχώρησης στις 7 το πρωί. Το ταξίδι για τη Σκιάθο θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και 15  λεπτά ενώ αντίστοιχα στη Σκόπελο το πλοίο θα φτάνει ύστερα από ταξίδι 4 ωρών και στην Αλόννησο σε 4 ώρες και 25 λεπτά. Έως και τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα.  Από την έναρξη των δρομολογίων έως τις 3 Ιουλίου θα εκτελούνται τρία δρομολόγια, Δευτέρα, Παρασκευή και Σάββατο. Η αναχώρηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι στις 07.00 το πρωί ενώ η επιστροφή θα γίνεται το βράδυ. Από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου προστίθεται και τέταρτο δρομολόγιο, κάθε Τετάρτη (έως 28 Αυγούστου). Η συγκεκριμένη γραμμή θα εκτελείται έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Ακτοπλοική σύνδεση απο Ιούνιο 10 - Σεπ 11 απο Θεσσαλονίκη για Σκιάθο , Σκόπελο και Αλόννησο ( Θεσσαλονίκη - Βόρειες Σποράδες ) και προέκταση ως Εύβοια Μαντούδι με το ταχύπλοο πλοίο Superrunner Jet της Seajets.

Εναλλακτικά θα μπορέσετε να ταξιδέψετε μέσω Βόλου.  Ο Βόλος απέχει 2ω και 30λ με λεωφορείο ή τρένο. Πληροφορίες για το ταξίδι απο Θεσσαλονίκη προς Βόλο στο εικονίδιο με το λεωφορείο.

letsferrylogo.png
 
eviamantoudikymassiportskopelos.jpg
Αθήνα Χαλίδα Εύβοια Μαντούδι Σκόπελος

Αθήνα ( + Λεωφορείο ) - Εύβοια Μαντούδι ( Κυμάσι ) -  Γλώσσα - Σκιάθος 
ή Αλόννησος - Σκόπελος - Σκιάθος ή Αγνώντας <> Ferries 2022

 
eviakimiportsporadesskopelos.jpg
Αθήνα Χαλκίδα Εύβοια Κύμη Σποράδες

Αθήνα ( + Λεωφορείο ) - Εύβοια Κύμη ( Πλατάνα ) - Αλόννησος - Σκόπελος  ( Σκύρος ) <> Ferries 2022

 
agioskonstantinosportsporadesskopelos.jpg
Αθήνα Αγιος Κωνσταντίνος Σκιάθο Σκόπελος Αλόννησος

Αθήνα ( + Λεωφορείο ) - Φθιώτιδα Άγιος Κωνσταντίνος - Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος &
Άγιος Κωνσταντίνος - Γλύφα - Σκιάθος - Γλώσσα ( Σκόπελος ) <> Ferries 2022

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΛΟΙΑ