ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Πώς θα φτάσετε στη Σκόπελο, τη Σκιάθο και την Αλόννησο , δηλαδή στις Βόρειες Σποράδες. ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ από, προς Βόλο, Άγιο Κωνσταντίνο, Εύβοια Μαντούδι ( Κυμάσι ), Εύβοια Κύμη ( Λιμάνι Πλατάνα & Σκύρο) και Θεσσαλονίκη.


Σε αυτό το σημείο, θα σας δοθούν οι πρώτες γενικές πληροφορίες, ενώ στην ενότητα ΜΕ ΠΛΟΙΟ θα μπορέσετε να διαβάσετε πιο αναλυτικές πληροφορίες.

Η Σκόπελος βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Σκιάθος και Αλόννησος.

Το νησί μας έχει τρια ( 3) λιμάνια.

 

Για Σκόπελο αλλά και για την Σκιάθο και την Αλόννησο μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο, καταμαράν και ιπτάμενα δελφίνια . Επιπρόσθετα στη Σκιάθο μπορείτε να φτάσετε και με αεροπλάνο από Αθήνα και από το εξωτερικό.

 

Η υψηλή τουριστική περίοδος για το νησί της Σκοπέλου είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.  Φροντίστε να προμηθευτείτε και τα εισιτήρια της επιστροφής σας όταν επισκεφτείτε το νησί κυρίως τον Αύγουστο ( 01-20 ) για να μην ταλαιπωρηθείτε άδικα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
3 ΛΙΜΑΝΙΑ 

1. Το κύριο λιμάνι της Σκοπέλου ( Χώρα ), οι χρόνοι ταξιδιού παρακάτω είναι υπολογισμένοι γιαυτό το λιμάνι στη περίπτωση που το πλοίο μετα τη Σκιάθο προσεγγίζει και την Γλώσσα Σκοπέλου. Αν πάει απευθείας χώρα υπολογίστε 20λ λιγοτερο χρόνο.

skopelosportchoragreece.jpg

2. Το Λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου ( επίνειο λιμάνι της Γλώσσας ), με το όνομα Γλώσσα ή Λουτράκι Στους παρακατω χρόνους υπολογίστε 30λ λιγότερο χρόνο.

skopelosglossaportloutraki.jpg

3. Το λιμάνι του Αγνώντα , ενα Νότιο Δυτικό λιμάνι που χρησιμοποιείτε ορισμένες ημέρες που το μελτέμι ( βόρειος ισχυρός άνεμος ) είναι τόσο ισχυρός ώστε να εμποδίζει την άνετη προσέγγιση στο λιμάνι της Χώρας Σκοπέλου που βρίσκεται στον βορρά. Επίσης χρησιμοποιείτε για ορισμένα δρομολόγια απο Εύβοια Μαντούδι.

agnondasagontasportskopelos.jpg

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ 

Βόλος ( Ηπειρωτικό Λιμάνι Νομός Μαγνησίας )

Όλο τον χρόνο

61 ν.μ

ΑΘΗΝΑ μέσω Αγιου Κωνσταντίνου  ( Ηπειρωτικό λιμάνι Νομός Φθιώτιδος )

Ιούνιος - Σεπ

62 ν.μ

ΑΘΗΝΑ μέσω Εύβοιας Κύμης και σύνδεση με το νησί της  Σκύρου.
Ιουν - Σεπ

Υπάρχει Λεωφορείο για το πλοίο.

45 ν.μ

Θεσσαλονίκη ( Ηπειρωτικό λιμάνι )

Ιούνιος - Σεπ . Οχι κάθε χρόνο. Αν δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση τότε μέσω Βόλου.

106 ν.μ

ΑΘΗΝΑ μέσω Εύβοιας Μαντούδι.
Σχεδόν όλο τον χρόνο.

Υπάρχει Λεωφορείο για το πλοίο.

24 ν.μ

Νήσος Σκιάθος

Νήσος Αλόννησος

Νήσος Εύβοια

Νήσος Σκύρος

18 ν.μ

8 ν.μ

24 & 42 

6 ν.μ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 

Βόλος Σκόπελος

με πλοίο  3Ω & 45λ - 4Ω & 15λ

με καταμαράν Flying cat 2Ω & 50λ

με υδροπτέρυγο Flying Dolphin 2Ω

Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδα

με πλοίο 4Ω & 15λ

 

Εύβοια Κύμη ( Παραλία Κύμης - Λιμάνι Πλατάνα )

με πλοίο 3Ω & 05λ

Θεσσαλονίκη Σκόπελος

5Ω & 20λ

Εύβοια Μαντούδι ( Λιμάνι Κυμάσι )
1Ω & 30 ή 1Ω & 45λ

Σκιάθος

με πλοίο 1Ω

με καταμαράν flying cat 50λ

με υδροπτέρυγο flying dolphin 50λ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΚΟΝΤΙΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
JSI

Σκιάθος Αεροδρόμιο

2.1χλμ απο το λιμάνι

Μακεδονία
SKG

Θεσαλονίκη Αεροδρόμιο

Ελευθέριος
Βενιζέλος ATH

Αθήνα Διεθνές Αεροδρόμιο

Βόλος Νέα Αγχίαλος
VOL

Βόλος Θεσσαλία Αεροδρόμιο

Η Σκόπελος δεν διαθέτει αεροδρόμιο αλλά υπάρχουν κοντινά αεροδρόμια στη Σκιάθο με την επωνυμία Κρατικός Αερολιμένας Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης JSI (αεροδρόμιο Σκιάθου)

Κοντινά αεροδρόμια είναι και τα Αεροδρόμια ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ). Επίσης αρκετοί επισκέπτες από το εξωτερικό επιλέγουν να έρθουν μέσω Αθήνας ή Θεσσαλονίκης αεροπορικώς και έπειτα είτε με το αεροπλάνο στη Σκιάθο ( και μετα Σκόπελο με τα πλοία της γραμμής ) είτε με τις συγκοινωνίες μέσω ΒΟΛΟΥ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΥΜΗΣ και ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα εισιτήρια σας μπορείτε να τα αγοράσετε:
     
α) Μέσω Διαδικτύου και έπειτα με την κράτηση να πάτε οπωσδήποτε ( υπάρχουν και εταιρείες με ηλεκτρονικά εισιτήρια πλοίων ) σε οποιοδήποτε από τα συνεργαζόμενα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας ή από το γραφείο της εταιρείας στο λιμάνι αναχώρησης για να λάβετε τυπωμένο (συνήθως δωρεάν ) το εισιτήριο σας.  Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν και Web Checkin.
     
β) με αγορά απευθείας από τα συνεργαζόμενα γραφεία των ναυτιλιακών
     
γ) από άλλες ιστοσελίδες που παρέχουν εισιτήρια.

Τον χειμώνα υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχει αναχώρηση πλοίου μόνο από τον Βόλο.
     
Στον Βόλο μπορείτε να μεταβείτε με το ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε 4 ώρες ή με τρένο μέσω Αθήνας Λάρισας Βόλου.
     
Από Θεσσαλονίκη τον χειμώνα (αλλά και το καλοκαίρι) επίσης θα μπορείτε να μεταβείτε με τρένο με τον προαστιακό Θεσσαλονίκη Λάρισα και Βόλο με συγχρονισμένη ανταπόκριση τρένου ή λεωφορείου ή με το ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ από τον Σταθμό Μακεδονία Θεσσαλονίκης.

Τα δρομολόγια των πλοίων δυστυχώς σε αντίθεση με τα αεροπορικά δρομολόγια γνωστοποιούνται για την κάθε σεζόν και συνήθως οριστικοποιούνται : Λίγο πριν το Πάσχα για τα δρομολόγια Από το Πάσχα ως του Αγίου Πνεύματος, Λίγο μετά το Πάσχα και μέσα στον Μάιο για τα δρομολόγια του καλοκαιριού και μέσα Ιουλίου για τα δρομολόγια από τις 09 Σεπ και μετά.