top of page

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Αλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα κοντινά αεροδρόμια όταν βέβαια υπάρχει ανταπόκριση με κάποιο πλοίο από προς Σκόπελο ή έχετε αποφασίσει να μοιράσετε τις ημέρες των διακοπών σας στα νησιά .

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ με τα πλοία και αν είναι βραδινή άφιξη στη Σκιάθο ή Βόλο είναι ακόμη και αδύνατη η μετάβαση την ίδια ημέρα (πρέπει να μεσολαβήσει διανυκτέρευση με την ανάλογη ταλαιπωρία) Αλλα σίγουρα θα εξυπηρετήσει πιθανή μετάβαση σας στο νησί τουλάχιστον για τις επιστροφές προς Αθήνα. Καλό είναι να ελέγξετε μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ακτοπλοϊκά.

Το γειτονικό νησί η Σκιάθος συνδέεται μέσω του Αεροδρομίου της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI με απευθείας πτήσεις με Αθήνα ( ΑΘΗΝΑ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΘΗΝΑ ) .

 

Οι πτήσεις από Αθήνα είναι καθημερινές ( 1-2 πτήσεις ) από το Πάσχα ως το Φθινόπωρο και με συχνότητα 2 με 3 φορές την εβδομάδα τον χειμώνα.

Το καλοκαίρι υπάρχουν απευθείας πτήσεις κάθε Τρίτη και Σάββατο και απο Θεσσαλονίκη ( απο 22 Ιουν - 07 Σεπ ).

 

Επίσης στη Σκιάθο έρχονται απευθείας (ή με ενδιάμεσες στάσεις) δεκάδες πτήσεις CHARTER ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

 

Το αεροδρόμιο είναι πολύ κοντά στη χώρα και το λιμάνι της Σκιάθου, απέχει μόλις 5 λεπτά με ταξί και εκτός της Σκιάθου εξυπηρετεί και τα υπόλοιπα νησιά των βορείων Σποράδων τη Σκόπελο και την Αλόννησο τα οποία δεν διαθέτουν αεροδρόμιο.

 

Στο σημείο αυτό θα σας παρουσιάσουμε χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο για το Αεροδρόμιο της Σκιάθου αλλά και για άλλα κεντρικά Αεροδρόμια που είναι προσβάσιμα από το νησί μέσω συγκοινωνιών και που αρκετοί επισκέπτες των νησιών επιλέγουν για το ταξίδι τους .

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Σκόπελος χάρτης Ελλάδα λιμάνια

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΚΟΝΤΙΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ

Skiathosflightsjsi

ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΤΗΣΕΙΣ | Ελλάδα Εσωτερικό

ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI

Απο Αθήνα Καθημερινά ( 1 και 2 πτήσεις ) απο Μάρτιο ως Οκτώβριο και τον χειμώνα 2 με 3 φορές την εβδομάδα ΠΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ ΣΚΙΑΘΟΣ A37080 και ΠΤΗΣΗ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΘΗΝΑ A37081 .Επίσης πτήσεις απο προς Αθήνα εκτελεί και η Sky Express.

Olympic Air ΑΘΗΝΑ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΘΗΝΑ ( Θυγατρική της Aegean Airlines ). Sky Express ΑΘΗΝΑ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΘΗΝΑ.

Αεροδρόμιο Σκιάθου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI


Το αεροδρόμιο της Σκιάθου (JSI), https://www.jsi-airport.gr/el απέχει 3χλμ. από την πόλη της Σκιάθου.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκτελούνται καθημερινά πτήσεις από/προς Αθήνα, οι οποίες συνεχίζονται και τον χειμώνα με 2 - 3 δρομολόγια .

Το καλοκαίρι επίσης εκτελούνται 2 - 3 δρομολόγια από/προς Θεσσαλονίκη ( οχι καθε χρόνο ) όπως επίσης και πολυάριθμες πτήσεις charter από όλη την Ευρώπη, απευθείας στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η πρόσβαση με τον αερολιμένα γίνεται μόνο με ταξί, με χρέωση περίπου 6 €.

Πιάτσα με ταξί υπάρχει στην έξοδο του αερολιμένα.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 -17:00.

Τηλεφωνικό κέντρο: 00302427022376

Τα ελεγκτήρια εισιτηρίων της Ολυμπιακής βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου στη μέση, ενώ το εκδοτήριο εισιτηρίων βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό : 00302427022200 και 00302427022229

ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΤΗΣΕΙΣ | Απο το Εξωτερικό

ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI

ΒΟΛΟΣ ΠΤΗΣΕΙΣ FLIGHTS

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ VOLOS AIRPORT VOL

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ


Τηλεφωνικό κέντρο αεροδρομίου: 00302103530000 

Ο Κρατικός Αερολιμένας Νέας Αγχιάλου με κωδικό VOL άρχισε την λειτουργία του το 1993, είναι ένας σύγχρονος Αερολιμένας που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της κεντρικής Ελλάδας εξυπηρετώντας πτήσεις εσωτερικού/εξωτερικού και πτήσεις τσάρτερ από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης.  Το αεροδρόμιο βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά την έξοδο του κόμβου Αλμυρού Μαγνησίας του αυτοκινητόδρομου Ε75. Η εκμετάλλευση του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία παρουσιάζονται στο Εγχειρίδιο Αεροναυτικών Πληροφοριών (ΕΑΠ) Ελλάδας (AIP Greece).

Το αεροδρόμιο έχει σύνδεση με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας (www.ktelvolou.gr) για την πόλη του Βόλου καθώς επίσης μπορείτε να βρείτε ταξί έξω από τον  Αεροσταθμό.

Στην κεντρική αίθουσα του Αεροσταθμού υπάρχουν γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων που περιλαμβάνουν τις διεθνείς εταιρείες Hertz, Budget,Avis.

Επίσης υπάρχει μισθωμένο πάρκινγκ στον Αεροσταθμό για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Τηλ.: 00302428076886 Fax: 00302428078111 TELEX: +282105 LGBL GR

Ταχυδρομική Διεύθυνση Κρατικός Αερολιμένας Ν.Αγχιάλου 37400 Ν. Αγχίαλος Αλμυρός - Μαγνησία

Ελλάδα

Κέντρο Πληροφοριών

Τηλ.: 00302428076886

Fax: 00302428078111

Volosflightsvol