top of page

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Αλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα κοντινά αεροδρόμια όταν βέβαια υπάρχει ανταπόκριση με κάποιο πλοίο από προς Σκόπελο ή έχετε αποφασίσει να μοιράσετε τις ημέρες των διακοπών σας στα νησιά .

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ με τα πλοία και αν είναι βραδινή άφιξη στη Σκιάθο ή Βόλο είναι ακόμη και αδύνατη η μετάβαση την ίδια ημέρα (πρέπει να μεσολαβήσει διανυκτέρευση με την ανάλογη ταλαιπωρία) Αλλα σίγουρα θα εξυπηρετήσει πιθανή μετάβαση σας στο νησί τουλάχιστον για τις επιστροφές προς Αθήνα. Καλό είναι να ελέγξετε μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ακτοπλοϊκά.

Το γειτονικό νησί η Σκιάθος συνδέεται μέσω του Αεροδρομίου της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI με απευθείας πτήσεις με Αθήνα ( ΑΘΗΝΑ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΘΗΝΑ ) .

Οι πτήσεις από Αθήνα είναι καθημερινές ( 1-2 πτήσεις ).

 

Επίσης στη Σκιάθο έρχονται απευθείας (ή με ενδιάμεσες στάσεις) δεκάδες πτήσεις CHARTER ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

 

Το αεροδρόμιο είναι πολύ κοντά στη χώρα και το λιμάνι της Σκιάθου, απέχει μόλις 5 λεπτά με ταξί και εκτός της Σκιάθου εξυπηρετεί και τα υπόλοιπα νησιά των βορείων Σποράδων τη Σκόπελο και την Αλόννησο τα οποία δεν διαθέτουν αεροδρόμιο.

 

Στο σημείο αυτό θα σας παρουσιάσουμε χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο για το Αεροδρόμιο της Σκιάθου αλλά και για άλλα κεντρικά Αεροδρόμια που είναι προσβάσιμα από το νησί μέσω συγκοινωνιών και που αρκετοί επισκέπτες των νησιών επιλέγουν για το ταξίδι τους .

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Σκόπελος χάρτης Ελλάδα λιμάνια

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΚΟΝΤΙΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ

Skiathosflightsjsi

ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΤΗΣΕΙΣ | Ελλάδα Εσωτερικό

ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI

Απο Αθήνα Καθημερινά ( 1 και 2 πτήσεις ).

Olympic Air ΑΘΗΝΑ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΘΗΝΑ ( Θυγατρική της Aegean Airlines ). Sky Express ΑΘΗΝΑ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΘΗΝΑ.

Αεροδρόμιο Σκιάθου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI


Το αεροδρόμιο της Σκιάθου (JSI), https://www.jsi-airport.gr/el απέχει 3χλμ. από την πόλη της Σκιάθου.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκτελούνται καθημερινά πτήσεις από/προς Αθήνα, οι οποίες συνεχίζονται και τον χειμώνα με 2 - 3 δρομολόγια .

Το καλοκαίρι επίσης εκτελούνται 2 - 3 δρομολόγια από/προς Θεσσαλονίκη ( οχι καθε χρόνο ) όπως επίσης και πολυάριθμες πτήσεις charter από όλη την Ευρώπη, απευθείας στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η πρόσβαση με τον αερολιμένα γίνεται μόνο με ταξί, με χρέωση περίπου 6 €.

Πιάτσα με ταξί υπάρχει στην έξοδο του αερολιμένα.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 -17:00.

Τηλεφωνικό κέντρο: 00302427022376

Τα ελεγκτήρια εισιτηρίων της Ολυμπιακής βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου στη μέση, ενώ το εκδοτήριο εισιτηρίων βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό : 00302427022200 και 00302427022229

ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΤΗΣΕΙΣ | Απο το Εξωτερικό

ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI

ΒΟΛΟΣ ΠΤΗΣΕΙΣ FLIGHTS

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ VOLOS AIRPORT VOL

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ


Τηλεφωνικό κέντρο αεροδρομίου: 00302103530000 

Ο Κρατικός Αερολιμένας Νέας Αγχιάλου με κωδικό VOL άρχισε την λειτουργία του το 1993, είναι ένας σύγχρονος Αερολιμένας που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της κεντρικής Ελλάδας εξυπηρετώντας πτήσεις εσωτερικού/εξωτερικού και πτήσεις τσάρτερ από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης.  Το αεροδρόμιο βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά την έξοδο του κόμβου Αλμυρού Μαγνησίας του αυτοκινητόδρομου Ε75. Η εκμετάλλευση του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία παρουσιάζονται στο Εγχειρίδιο Αεροναυτικών Πληροφοριών (ΕΑΠ) Ελλάδας (AIP Greece).

Το αεροδρόμιο έχει σύνδεση με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας (www.ktelvolou.gr) για την πόλη του Βόλου καθώς επίσης μπορείτε να βρείτε ταξί έξω από τον  Αεροσταθμό.

Στην κεντρική αίθουσα του Αεροσταθμού υπάρχουν γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων που περιλαμβάνουν τις διεθνείς εταιρείες Hertz, Budget,Avis.

Επίσης υπάρχει μισθωμένο πάρκινγκ στον Αεροσταθμό για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Τηλ.: 00302428076886 Fax: 00302428078111 TELEX: +282105 LGBL GR

Ταχυδρομική Διεύθυνση Κρατικός Αερολιμένας Ν.Αγχιάλου 37400 Ν. Αγχίαλος Αλμυρός - Μαγνησία

Ελλάδα

Κέντρο Πληροφοριών

Τηλ.: 00302428076886

Fax: 00302428078111

Volosflightsvol

ΑΘΗΝΑ ΠΤΗΣΕΙΣ 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ATH

athensinternationairporteleftheriosveniz

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

 

Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος (ATH), ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001 και εξυπηρετεί ετησίως πάνω από 16 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της πόλης των Αθηνών και απέχει 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.

Athensflightsath

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΤΗΣΕΙΣ 

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ SKG

aegeanairlogoskiathosgreece.png
olympicairlogoflightskiathosgreece.png

Αεροπορικές εταιρείες που πετούν από Ελλάδα (και εξωτερικά) προς Θεσσαλονίκη, Απευθείας πτήσεις από Ελλάδα αεροπορικά εισιτήρια προς Θεσσαλονίκη.

Μπορείτε να δείτε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν απο προς Θεσσαλονίκη και αναλυτικές πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης.

Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»


O Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης Μακεδονία (SKG) https://www.skg-airport.gr/el , βρίσκεται 15 χλμ. νοτιοανατολικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, κοντά στη Καλαμαριά και είναι το τέταρτο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ελλάδας. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης μπορείτε να μεταβείτε χρησιμοποιώντας τη λεωφορειακή γραμμή 78 που θα σας μεταφέρει μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό (ΟΣΕ) της πόλης. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 1 ώρα περίπου και η διάρκεια της μετάβασης ανάλογα με την κίνηση στην πόλη αντιστοιχεί σε περίπου 45λεπτά. Εκτός από το λεωφορείο, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταξί προκειμένου να μεταβούν στον προορισμό τους.

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν 2 σταθμοί συγκέντρωσης ταξί. Το κόστος της μετάβασης με ταξί από το αεροδρόμιο Μακεδονία στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 6 με 9 €. Περαιτέρω, διατίθεται λεωφορείο για περιήγηση της Πόλης της Θεσ/νίκης σε 50΄Λεπτά από τον ΟΑΣΘ το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία εξυπηρετεί τοπικές και διεθνείς πτήσεις προς Ευρωπαϊκές χώρες και την Κύπρο. Λειτουργεί όλο το 24ωρο ως επιβατικός και εμπορευματικός σταθμός με 14 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών όλων των μεγεθών.

Είναι πλήρως εξοπλισμένο με υπηρεσίες όπως 24ωρη φύλαξη αποσκευών, διαθέσιμους χώρους στάθμευσης επί 24ωρου βάσεως, τράπεζες, γραφείο πρώτων βοηθειών, φαρμακείο, διευκολύνσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, γραφείο πληροφοριών, γραφείο απολεσθέντων, αίθουσες αναμονής επιβατών διακεκριμένης θέσης, αίθουσα VIP, καταστήματα duty-free, εστιατόρια και καφέ.

Thessalonikiflightsskg

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να φτάσουν στη Σκόπελο και την Αλόννησο ( που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο ), να γνωρίζετε ότι το λιμάνι της Σκιάθου απέχει λίγα λεπτά απο το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Επίσης για τα ακτοπλοικά εισιτήρια από Σκιάθο προς Σκόπελο και Αλόννησο υπάρχει πάντα διαθεσιμότητα στα πλοία ( πιο περιορισμένη στα καταμαράν και τα δελφίνια ), γι 'αυτό μην ανησυχείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα ή όχι.

 

Οι μέρες που πρέπει να προσέξετε για τη διαθεσιμότητα και προτείνουμε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων νωρίτερα είναι η πρωινή επιστροφή από τη Σκόπελο και την Αλόννησο στη Σκιάθο κυρίως τις Παρασκευές αλλα και άλλες ημέρες κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου καθώς παρατηρείται πολλές φορές 100% πληρότητα στο καταμαράν.

Δυστυχώς πολλές φορές τα δρομολόγια των πλοίων προς τα άλλα νησιά των Σποράδων μπορεί να μην συγχρονίζονται με τις πτήσεις από τη Σκιάθο, επομένως πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τα χρονοδιαγράμματα για την συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ταξιδέψετε.

bottom of page