top of page

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ | ΣΤΑΦΥΛΟΣ - ΑΓΝΩΝΤΑΣ

3 Υπνοδωμάτια    2 Μπάνια    Wifi 
Κουζίνα     Κλιματισμός

Νηρηίδες . Villa Nereides

2-6
140-350

00306948552447

Απευθείας Επικοινωνία

Γιώργος & Λαμπρινή Παχή

Σκόπελος Σταφυλος - Αγνώντας, 37003

AMA:

Anchor 1

Νηρηίδες Εξοχική Κατοικία ( Villa Nereides ) Σκόπελος Ελλάδα

ΒΙΛΑ ΝΗΡΗΙΔΕΣ με πισίνα στην ενδιάμεση περιοχή Στάφυλος Αγνώντας Σκόπελος διακοπές φύση υπέροχη θέα θάλασσα πράσινο Καλώς ορίσατε ...


ΝΗΡΗΙΔΕΣ ΒΙΛΑ Στάφυλος Αγνώντας


Σκόπελος διακοπές


ΒΙΛΑ ΝΗΡΗΙΔΕΣ με πισίνα στην ενδιάμεση περιοχή Στάφυλος Αγνώντας Σκόπελος διακοπές φύση υπέροχη θέα


Η Βίλα Νηρηίδες


Η Βίλα Νηρηίδες βρίσκεται στη Σκόπελο , στη περιοχή ανάμεσα στις παραλίες του Σταφύλου και του Αγνώντα , σε μια υπέροχη καταπράσινη περιοχή που προσφέρει μαγευτική θέα προς τη θάλασσα και την Εύβοια


Βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον επαρχιακό δρόμο Σκοπέλου - Γλώσσας και είναι κτισμένη δίπλα από το παλαιό καλύβι της οικογενείας.


Η Βιλα Νηριήδες Φιλοξενεί 2 - 6 άτομα.


Η Βίλα ΝΗΡΗΙΔΕΣ κατασκευάστηκε με μεράκι , χρησιμοποιώντας ως κύρια υλικά την πέτρα και το ξύλο, και δόθηκε μεγάλη προσπάθεια να γίνει η παραδοσιακή αρχιτεκτονική ώστε να υπάρξει αρμονία με το περιβάλλον.


Η θέα είναι πραγματικά μαγευτική με τα καραβάκια να περνούν δίπλα από το πυκνό πράσινο της Σκοπέλου και τον ουρανό και τη θάλασσα στην πιο όμορφη φυσική αρμονία απολαμβάνοντας την από την άνεση των όμορφων και άνετων χώρων του σπιτιού.


Το σπίτι διαθέτει 2 ορόφους:


Στο ισόγειο:


Καθιστικό με το τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο, 1 υπνοδωμάτιο, έξοδος σε μπαλκόνι


σκάλες οδηγούν στον 1ο όροφο


Πρώτος όροφος:


2 υπνοδωμάτια, 2 μπαλκόνια, 1 μπάνιο


Το σπίτι ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2010 και οι εξωτερικοί χώροι διαμορφώνονται συνεχώς ώστε να πλαισιώσουν το σπίτι όσο πιο όμορφα γίνεται.


Υπάρχει η πισίνα με ξαπλώστρες και λουλούδια με όμορφη θέα προς το πράσινο και τη θάλασσα.


Σας περιμένουμε!

ΝΗΡΗΙΔΕΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ


Οι Νηρηίδες, κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν νύμφες, που προσωποποιούσαν τις καταστάσεις και τα χαρακτηριστικά της θάλασσας. Ήταν κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας Δωρίδας και εξ αυτής εγγονές του Ωκεανού. Ήταν γύρω στις πενήντα, ενώ έφταναν και τις εκατό, κατά άλλη άποψη. Οι Νηρηίδες ζούσαν στο βυθό της θάλασσας, στο παλάτι του πατέρα τους και περνούσαν τη μέρα τους κολυμπώντας και παίζοντας με δελφίνια, ή καθισμένες σε χρυσούς θρόνους ή βράχους τραγουδώντας και υφαίνοντας ή στεγνώνοντας τα πλούσια και μακριά μαλλιά τους. Δεν επέτρεπαν σε καμία θνητή να παραβάλλεται με αυτές στην ομορφιά. Είχαν τη δύναμη να ταράζουν τη θάλασσα αλλά και να την ηρεμούν. Γενικά ήταν πάντοτε περιχαρείς για την αθανασία τους και συνόδευαν τά άρματα των ενάλιων θεών.


Οι Νηρηίδες παραμένουν μέχρι και σήμερα στις δοξασίες των Ελλήνων με μικρή παραφθορά του ονόματος ως νύμφες “Νεράιδες”. Ζουν στα βουνά στα δάση στα ποτάμια σε βρύσες σε σπηλιές σε όλη τη φύση, και αποκαλούνται με πολλά ονόματα : ανεράδες, ανεραγόδες, νεράισσες, ξεραμένες, αβραγίδες κτλ. Είναι όμορφες με μακριά ξανθά μαλλιά συνήθως πράσινα μάτια φορούν λευκά φουστάνια με λευκό μαντήλι και τις βλέπουν μόνο οι σαββατογεννημένοι και οι ελαφρόίσκιοτοι . Αρχηγός τους είναι η κυρά - Κάλω και έχουν πολλά ονόματα όπως Αστέρω, Ουρανία, Λαμπετία, Κανέλα, Κάλω κ.α.. Τους αρέσει ο χορός και συχνά αρπάζουν τους λυράρηδες για να τους παίξουν και να χορέψουν , και συνήθως βγαίνουν τα μεσάνυχτα μπαίνουν στα σπίτια και κλέβουν τα ρούχα των γυναικών. Οι Νεράιδες παντρεύονται με Νεράιδους κάνουν παιδιά ενώ σε κάποιες παραδόσεις υφαίνουν.


ΒΙΛΑ ΝΗΡΗΙΔΕΣ με πισίνα στην ενδιάμεση περιοχή Στάφυλος Αγνώντας Σκόπελος διακοπές φύση υπέροχη θέα

Νηρηίδες Χάρτης Τοποθεσία . Nereides Map Location

Απόσταση από ...


από την χώρα της Σκοπέλου είναι 6.0 χλμ (λίγα λεπτά με το αμάξι)

2 χλμ από την παραλία του Σταφύλου και του Αγνώντα

σε απόσταση λιγων λεπτών απο super market, φούρνο, εστιατόρια , σταθμό καυσίμων

Διαμονή Σκόπελος Σπίτια :: Φωτογραφίες απο την Βίλα Νηρηίδες