top of page

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ, ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Η ιστιοπλοΐα στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Σποράδων ( Σκιάθος Σκόπελος Αλόννησος Σκύρος Θαλάσσιο Πάρκο), σίγουρα θα είναι μια εμπειρία ζωής για όσους την αποτολμήσουν.

Θαλάσσια περιοχή Βορείων Σποράδων


Η ηπειρωτική Μαγνησία και το μαγευτικό Πήλιο, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος, η Σκύρος, η Βόρεια Εύβοια, η Χαλκιδική, το θαλάσσιο Πάρκο Αλόννησου και βορείων Σποράδων με τα ερημονήσια και τα άλλα δεκάδες μικρότερα μαγευτικά νησάκια, με περισσότερες από 150 μαγευτικές παραλίες μόνο στις Σποράδες.

Οι γραφικοί οικισμοί, το καλό φαγητό το ονειρεμένο πράσινο και 1002 άλλοι λόγοι θα σας κάνουν να αγαπήσετε την όμορφη αυτή περιοχή της πανέμορφης χώρας μας.

Οι άνεμοι ( και κυρίως το καλοκαιρινό Μελτέμι) στην περιοχή των βορείων Σποράδων συγκριτικά με τις Κυκλάδες είναι πιο ήπιοι. Ακόμη όμως και αν επικρατούν βόρειοι άνεμοι εσείς μπορείτε παρακολουθώντας τα δελτία καιρού να οδηγήσετε τα σκάφη σας στις Δυτικές Νότιες και Ανατολικές ακτές των νησιών όπου θα απολαμβάνετε απάνεμους κόλπους και παραλίες.

Με το ιδιωτικό σας σκάφος ή με ναυλώσεις και μισθώσεις σκαφών

Πολλές ναυλώσεις σκαφών ξεκινούν από Βόλο, Χαλκιδική αλλά και από πιο απομακρυσμένα μέρη ενώ υπάρχουν διαθέσιμα σκάφη και με έδρα τα νησιά της Σκιάθου , Σκοπέλου και Αλοννήσου που προσφέρουν μονοήμερες εκδρομές ή ακόμη και ναυλώσεις. Ακόμη στο νησί υπάρχει και η δυνατότητα για ενοικίαση βάρκας.

Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες στη Σκόπελο

Το νησί μάλιστα έχει παράδοση στην διοργάνωση ιστιοπλοϊκών αγώνων Εθνικής και παγκόσμιας εμβέλειας ( πχ Aegean Regatta ) και κάθε χρόνο θα διοργανώνεται σίγουρα κάποιος αγώνας με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο ναυτικός όμιλος Σκοπέλου

Στο νησί μάλιστα υπάρχει ενεργός ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Κωπηλατικός Όμιλος Σκοπέλου Ν.Ι.Κ.Ο.Σ όπου οι άνθρωποι του ομίλου θα μπορούν να σας συμβουλέψουν για κάθε ανάγκη σας.

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: ένας όμιλος που έχει σκοπό τη σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών-αθλητών και τη δημιουργία ισχυρών χαρακτήρων με τη χρησιμοποίηση των ναυτικών, ιστιοπλοϊκών και κολυμβητικών αθλημάτων καθώς και με την οργάνωση διαλέξεων, γιορτών, εκδρομών, κατασκηνώσεων κ.λ.π.

Ιστιοπλοΐα και Θαλάσσιος τουρισμός στη Σκόπελο

4 αγκυροβόλια και λιμάνια ( χώρα Σκοπέλου, Λουτράκι Γλώσσας, Νέο Κλήμα Σκοπέλου και Αγνώντας ) .

Όσο αφορά τώρα στη Σκόπελο , το νησί διαθέτει οργανωμένη μαρίνα στη Χώρα της Σκοπέλου αλλά και πολλές θέσεις πρόσδεσης σκαφών για όλα τα μεγέθη από ιστιοπλοϊκό μέχρι μεγάλα yacht.

Οργανωμένη μαρίνα υπάρχει και στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου.

Επίσης δυνατότητα ελλιμενισμού και στο λιμάνι Λουτράκι Γλώσσας και στον γραφικό Αγνώντα.

Πολλές παραλίες και φυσικοί κόλποι για αγκυροβόλια ( πχ Μπλό στον Πάνορμο, στο Στάφυλο και γενικότερα στις παραλίες του νησιού).

Στο νησί θα βρείτε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε για το σκάφος σας, από πάγο, καύσιμα, τρόφιμα ακόμη και μηχανολογική βοήθεια.

Όσοι από εσάς έχετε φουσκωτά , στο νησί υπάρχουν 2 γλίστρες στο λιμάνι της Σκοπέλου, 1 γλίστρα στον Αγνώντα, 1 γλίστρα στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου, 1 γλίστρα στο Λουτράκι Σκοπέλου.

Στη γλίστρα που βρίσκεται κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου υπάρχει και ηλεκτρικός εργάτης .

Καλές διακοπές

Λιμενικές Υπηρεσίες:

Λιμενικός Σταθμός Σκοπέλου: 2424022180

Λιμενικός Σταθμός Γλώσσας (Λουτράκι): 2424033033

Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου: 2424065595

Λιμεναρχείο Σκιάθου: 2427022017

Λιμεναρχείο Βόλου: 2421038888

2η Περιφερειακή Διοίκησης Λιμενικού Σώματος: 2421038626

Λιμενικός Σταθμός Αγίας Κυριακής ( Τρίκερι ) : 2423091400

Φάρος Γουρούνι Γλώσσας: 2424033529

Φάρος Ψαθούρας: 2424022546

Υπολιμεναρχείο Κύμης: 2222022606

Λιμενικός Σταθμός Αγίου Κωνσταντίνου: 2235031759

Προβλέψεις για τον καιρό και χρήσιμοι σύνδεσμοι

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ( με την επίβλεψη και επιμέλεια του www.skopelosweb.gr ) Σύνδεσμος: http://www.meteo.gr/stations/skopelos

Χρήσιμα links με καιρικές προβλέψεις: https://www.skopelosweb.gr/weather

Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ΕΜΥ: http://www.hnms.gr

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Καιρός meteo: http://www.meteo.gr

Τρέχουσες καιρικές συνθήκες Ελλάδα: metar : http://www.metar.gr

Κάμερα Σκοπέλου Skopelos Web Cam : https://www.skopelosweb.gr/webcam

Ο Ναυτικός ιστιοπλοϊκός όμιλος Σκοπέλου

bottom of page