Συντομη Πλοήγηση

Πώς θα έρθετε

Πώς θα έρθετε

  • ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
  • ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • SKOPELOS TRAVEL MAPS ACCESSIBILITY SKOPELOS PORTS AND NEARBY AIRPORTS
  • TRAVEL TO SKOPELOS TRAVEL INFO

Πως φτάνετε στη Σκόπελο , τη Σκιάθο και την Αλόννησο ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΚΙΑΘΟ και ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΑΠΟ ΒΟΛΟ , ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΜΑΝΤΟΥΔΙ, ΚΥΜΗ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο σημείο αυτό θα σας δοθούν οι πρώτες γενικές πληροφορίες, ενω στην ενότητα ΜΕ ΠΛΟΙΟ θα μπορέσετε να διαβάσετε πιο αναλυτικές πληροφορίες.

Η Σκόπελος βρίσκεται ανάμεσα από τα νησιά Σκιάθος και Αλόννησος.

Η Σκόπελος απέχει 60 ν.μ από τον Βόλο, 61 ν.μ από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου (βρίσκεται στο νομό Φθιώτιδας και μαζί με το λιμάνι της Κύμης και του Μαντουδίου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα) , 45 ν.μ από Κύμη ( Εύβοια) , 24 ν.μ από Μαντούδι ( Εύβοια) και 120 ν.μ από τη Θεσσαλονίκη.

Το νησί έχει 3 λιμάνια. Το κύριο λιμάνι της Σκοπέλου, το Λουτράκι (επίνειο λιμάνι της Γλώσσας) και τον Αγνώντα (χρησιμοποιείτε όταν τα μελτέμια είναι ισχυρά οπότε οι βόρειοι άνεμοι εμποδίζουν την προσέγγιση στο λιμάνι της Σκοπέλου).

SKOPELOS PORTS  
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΛΙΜΑΝΙΑ

Για Σκόπελο αλλά και για την Σκιάθο και την Αλόννησο μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο, καταμαράν και ιπτάμενα δελφίνια . Επιπρόσθετα στη Σκιάθο μπορείτε να φτάσετε και με αεροπλάνο από Αθήνα και από το εξωτερικό

Η υψηλή τουριστική περίοδος για το νησί της Σκοπέλου είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. (τα πλοία και οι ώρες αναχωρήσεων πιθανώς να αλλάζουν τακτικά γι’ αυτό θα ενημερώνεστε από τα πρακτορεία ή και από τα openseas.gr και Greek Travel Pages) .

Φροντίστε να προμηθευτείτε και τα εισιτήρια της επιστροφής σας όταν επισκεφτείτε το νησί κυρίως τον Αύγουστο για να μην ταλαιπωρηθείτε άδικα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ
                                                                                                                                                 
Το νησί συνδέεται με τα παρακάτω ηπειρωτικά και νησιωτικά λιμάνια:Τα νησιά διασυνδέονται μεταξύ τους όλο τον χρόνο.
Ηπειρωτικά Λιμάνια :Νησιωτικά με τα λιμάνια ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ:
Με τον Βόλο 61 ν.μ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΣκιάθο 18 ν.μ
Τον Αγιο Κωνσταντίνο (Νομός Φθιώτιδας) 62 ν.μ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ( Καλοκαίρι - Σεπ ή και μετά το Πάσχα )
      με δικό σας Ιχ ή πούλμαν της ναυτιλιακής
Γλώσσα Σκοπέλου Λουτράκι Γλώσσας 37 χλμ απο Χώρα 13 ν.μ
Κύμη Εύβοιας 45 ν.μ ( Καλοκαίρι ώς ΣΕΠ , και με την Σκύρο )
      με δικό σας Ιχ ή Κτέλ Ευβοίας προς Χαλκίδα Κύμη ( από Λιοσίων )
Αλόννησο 8ν.μ
Μαντούδι Εύβοιας 24 ν.μ ( Νέο Δρομολόγιο ) ( για πολυ μεγάλο διάστημα )
      με δικό σας Ιχ ή Κτέλ Ευβοίας προς Χαλκίδα Μαντούδι ( από Λιοσίων )
Με την Θεσσαλονίκη 106 ν.μ Μόνο το καλοκαίρι ως Σεπ ( διαφορετικά μέσω Βόλου με Προαστιακό και τρένο ή Κτελ Μαγνησίας ).
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
                                                                                                                                                                                                                                                                                     
 Διάρκεια ταξιδιού ΑΠΟ ΣΚΟΠΕΛΟ
  
Με πλοίο (ιχ + επιβάτες),  ή καταμαράν Flying cat (μόνο επιβάτες) ή Δελφίνι ( μόνο επιβάτες ) , πχ 2:20λ : (κάποια δρομολόγια φτάνουν ως ή περνουν και απο Γλώσσα , για Γλώσσα υπολογίστε διάρκεια ταξιδιού συντομότερη κατά 20 ως 40 λεπτά), καποια αλλα δρομολόγια μετα την Σκιάθο συνεχίζουν απευθείας για Σκόπελο οποτε οι χρόνοι ταξιδιού είναι μικρότεροι.
Με πλοίο ΒΟΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ :3 ώρες και 45 λεπτά έως 4 ώρες και 15 λεπτά
Με καταμαράν ΒΟΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ:Flying Cat 2 ώρες και 50 λεπτά, Με ιπτάμενο δελφίνι 2 ώρες.
Με πλοίο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ: 4 ώρες και 20 λεπτά
Με καταμαράν ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ:Ιπτάμενο Δελφίνι 2 ώρες,  Flying Cat 3 ώρες ,  (Η διαδρομή ΑΘΗΝΑ - ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ για όσους από εσάς έχετε δικό σας ΙΧ είναι 180 χλμ )
όσοι είστε επιβάτες τα λεωφορεία των πλοίων Αλκυών ( HELLENIC SEAWAYS ) και Jeta Tours ( AQUA FERRIES, AEGEAN FLYING DOLPHINS ) Αθήνα - Άγιος Κωνσταντίνος συνήθως αναχωρούν τρεισήμισι με 4 ώρες νωρίτερα από πλατεία Κάνιγγος Αρχή Ακαδημίας ΚΑΙ Νίκης 54 και Φιλλελήνων αντίστοιχα.
Με πλοίο ΚΥΜΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ :3 ώρες και 05 λεπτά
(Η διαδρομή ΑΘΗΝΑ - ΚΥΜΗ για όσους από εσάς έχετε δικό σας ΙΧ είναι 175 χλμ, όσοι είστε επιβάτες υπάρχει μια πρωινή αναχώρηση των ΚΤΕΛ Ευβοίας προς Χαλκίδα - Κύμη )
Με πλοίο ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ( ΓΛΩΣΣΑ ) :1 ώρα και 30 λεπτά ή 1 ώρα και 45 λεπτά
(Η διαδρομή ΑΘΗΝΑ - ΜΑΝΤΟΥΔΙ για όσους από εσάς έχετε δικό σας ΙΧ είναι 145 χλμ,) . Υπάρχει αναχώρηση των ΚΤΕΛ Ευβοίας προς Χαλκίδα - Μαντούδι και λεωφορείο της εταιρείας.
Με πλοίο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ : Με καταμαράν flying cat σε 2 ώρες και 40 λεπτά. Η γραμμή δεν είναι σταθερά διαθέσιμη κάθε χρόνο.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μπορείτε να έρθετε μέσω Βόλου και έπειτα Βόλος Θεσσαλονίκη με δεκάδες δρομολόγια με Λεωφορείο 2 ώρες και 30 λεπτά , με τρένο 2 ώρες και 30 λεπτά.

Όσα πλοία ξεκινούν από Βόλο ( συνήθως ) και Αγιο Κωνσταντίνο διέρχονται από Σκιάθο και συνεχίζουν για Σκόπελο και Αλόννησο.

Το δρομολόγιο από Κύμη συνδέει την Σκύρο με την Κύμη την Αλόννησο και τη Σκόπελο.

Το δρομολόγιο απο Μαντούδι συνδέει την Ευβοια με την Σκόπελο ( Γλώσσα ) και την Σκιάθο αλλα σε κάποια δρομολόγια και Αλόννησο Σκόπελο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Αεροδρόμια κοντά στη Σκόπελο

                                                                         
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑΒΟΛΟΥ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ JSIΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ

Η Σκόπελος δεν διαθέτει αεροδρόμιο αλλά υπάρχουν κοντινά αεροδρόμια στη Σκιάθο με την επωνυμία Κρατικός Αερολιμένας Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης JSI (αεροδρόμιο Σκιάθου)

Κοντινά αεροδρόμια είναι και τα Αεροδρόμια ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ). Επίσης αρκετοί επισκέπτες από το εξωτερικό επιλέγουν να έρθουν μέσωΑθήνας ή Θεσσαλονίκης αεροπορικώς και έπειτα είτε με το αεροπλάνο στη Σκιάθο ( και μετα Σκόπελο με τα πλοία της γραμμής ) είτε με τις συγκοινωνίες μέσω ΒΟΛΟΥ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΥΜΗΣ και ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ
                                                 
Σημαντικές Σημειώσεις και Διευκρινήσεις:
Τα εισιτήρια σας μπορείτε να τα αγοράσετε:
     
      α) Μέσω Διαδικτύου και έπειτα με την κράτηση να πάτε οπωσδήποτε ( υπάρχουν και εταιρείες με ηλεκτρονικά εισιτήρια πλοίων ) σε οποιοδήποτε από τα συνεργαζόμενα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας ή από το γραφείο της εταιρείας στο λιμάνι αναχώρησης για να λάβετε τυπωμένο (δωρεάν ) το εισιτήριο σας
     
      β) με αγορά απευθείας από τα συνεργαζόμενα γραφεία των ναυτιλιακών
     
      γ) από άλλες ιστοσελίδες που παρέχουν εισιτήρια.
Τον χειμώνα υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχει αναχώρηση πλοίου μόνο από τον Βόλο.
     
      Στον Βόλο μπορείτε να μεταβείτε με το ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε 4 ώρες ή με τρένο μέσω Αθήνας Λάρισας Βόλου.
     
      Από Θεσσαλονίκη τον χειμώνα (αλλά και το καλοκαίρι) επίσης θα μπορείτε να μεταβείτε με τρένο με τον προαστιακό Θεσσαλονίκη Λάρισα και Βόλο με συγχρονισμένη ανταπόκριση τρένου ή λεωφορείου ή με το ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ από τον Σταθμό Μακεδονία Θεσσαλονίκης.
Τα δρομολόγια των πλοίων δυστυχώς σε αντίθεση με τα αεροπορικά δρομολόγια γνωστοποιούνται για την κάθε σεζόν και συνήθως οριστικοποιούνται : Λίγο πριν το Πάσχα για τα δρομολόγια Από το Πάσχα ως του Αγίου Πνεύματος, Λίγο μετά το Πάσχα και μέσα στον Μάιο για τα δρομολόγια του καλοκαιριού και μέσα Ιουλίου για τα δρομολόγια από τις 09 Σεπ και μετά.