top of page

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ Σκόπελος: Το νησί Καλοκαίρι στο Μάμμα Μια είναι η Σκόπελος. MAMMA MIA Σκόπελος.

 

Η πολύ επιτυχημένη ταινία του Hollywood και των Universal Studios με τα υπέροχα τραγούδια των ABBA και τους αγαπημένους και καταπληκτικούς ηθοποιούς, Mamma Mia γυρίστηκε στην Ελλάδα σε Σκόπελο , Σκιάθο και Νταμούχαρη Πηλίου.

Πολλοί επισκέπτες του νησιού μας, μας ζητούν πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες όπου γυρίστηκε η ταινία ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ .

 

Έτσι λοιπόν πέρα από τις πληροφορίες που θα σας δώσουμε θα μπορέσετε να δείτε και τις φωτογραφίες μας που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στη Σκόπελο.

 

Τα βασικά γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Σκόπελο ( το εκκλησάκι του γάμου είναι ο Άγιος Ιωάννης στο Καστρί, η παραλία είναι στο Καστάνη, Θέα από το σπίτι είναι στη περιοχή Νησί Γλυστέρι, Αμάραντος Αγνώντας, Μηλιά , χώρα Σκοπέλου και άλλα σημεία.

Τα γυρίσματα έγιναν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη του 2007 (τα γυρίσματα διήρκεσαν 7 ημέρες με τις προετοιμασίες να διαρκούν για πάνω από 3 μήνες).

Γυρίσματα έγιναν την ίδια περίοδο για 3 ημέρες και στη γειτονική και υπέροχη επίσης Σκιάθο και οι πασίγνωστοι ηθοποιοί, παραγωγοί και συντελεστές απόλαυσαν τις ομορφιές της Σκιάθου τόσο πριν όσο και μετά τα γυρίσματα.

Με μια αποστολή περίπου 210 ατόμων στα μικρά νησιά.

 

Η Σκόπελος ήταν το μέρος όπου έγινε η πλειοψηφία των ελληνικών κινηματογραφικών λήψεων.

Μετά από εννέα εβδομάδες γυρισμάτων στα στούντιο Pinewood, η μονάδα εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου για πρώτη φορά έγιναν γυρίσματα στο νησί της Σκιάθου για τρεις ημέρες. (γυρίσματα στο παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου) .

 

Στη συνέχεια, τα γυρίσματα μεταφέρθηκαν στη Σκόπελο για 7 ημέρες και, τέλος, στην ηπειρωτική χώρα στο πανέμορφο Πήλιο στην όμορφη Νταμούχαρη για πέντε ημέρες.

Όλες οι περιοχές είχαν προσδιοριστεί μετά από μια εκτενή έρευνα και η Σκόπελος , η Σκιάθος και η Νταμούχαρη επιλέχτηκαν ανάμεσα από 21 ελληνικά νησιά, και με βασικό κριτήριο το μαγευτικό πράσινο (καθώς οι παραγωγοί ήθελαν στη ταινία να υπάρχει πράσινο τοπίο).

Η παρακάτω σκηνή γυρίστηκε ανάμεσα στη Μηλιά και το Καστάνη, ενω στην ταινία συνεχίζει και σε άλλες τοποθεσίες του νησιού μας.

mammamiaislandskopeloskalokairigreece03.jpg

Οι τοποθεσίες των γυρισμάτων στη Σκόπελο

Η Παραλία Καστάνη

Η παραλία Καστάνη, με τα γαλαζοπράσινα νερά και με γυρίσματα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μηλιάς, είναι η παραλία της ταινίας και το σημείο όπου η Τάνια τραγουδά το Does Your Mother Know , όπου η Sophie και ο Sky ερωτευμένοι τραγουδούν το Lay All Your Love on Me και όπου η Donna και οι μπαμπάδες αποχαιρετούν τη Sophie και τον Sky I Have a dream.

 

Στη παραλία καστάνη κατά τη διάρκεια της ταινίας είχε τοποθετηθεί ξύλινη προβλήτα η οποία και αφαιρέθηκε αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων, το σκηνικό του μπαρ επίσης δεν υπάρχει, (η παραλία διαθέτει όμως πλέον οργανωμένο beach bar το Kastani)

mammamiaislandskopeloskalokairigreece02.jpg
kastanibeachmammamiaskopelosgreece01.jpg
mammamiaislandskopeloskalokairigreece08.jpg

Περιοχή Νησί Γλυστέρι

Στην περιοχή θα είστε σε θέση μόνο να απολαύσετε μόνο τη θέα (η τοξωτή είσοδος ήταν σκηνικό που κτίστηκε προσωρινά). Το σημείο προσφέρει μια υπέροχη ανατολή του Ήλιου ... Η ορεινή χερσόνησος κοντά στη παραλία Γλυστέρι (στην Περιοχή ΝΗΣΙ (Γλυστέρι) της Σκοπέλου), ήταν το σημείο αναχώρησης για τον γάμο της Sophie.

Κοντά στη παραλία Γλυστέρι λοιπόν , στην περιοχή Νησί Σκόπελου ήταν η υποτιθέμενη είσοδος προς την βίλα Donna (δεν υπάρχει κάποιο κτήριο πέρα από το τοπίο τα υπόλοιπα ήταν σκηνικά που προσαρμόστηκαν στο τοπίο στα στούντιο της Pinewood ).

Σε ένα κομμάτι της ταινίας η μαγεία των εφέ των Pinewood Στούντιο και το τοπίο του νησιού αναμειγνύονται άψογα. Το χορευτικό του Dancing Queen ξεκινά από στην κρεβατοκάμαρα της Βίλα Donna και ανοίγει στην αυλή (και οι δύο σκηνές γυρίστηκαν στο Pinewood), στη συνέχεια επεκτείνεται στο χώρο εξω το Villa Donna (η αψίδα στην περιοχή Γλυστέρι Νησί Σκοπέλου).

 

Η πορεία συνεχίζετε ως το λιμάνι - μέσα στον ελαιών και καταλήγει στο λιμάνι όπου οι σκηνές γυρίστηκαν στη ρομαντική κωμόπολη της Νταμούχαρης στην περιοχή Μούρεσι κατά μήκος της ακτής του ανατολικού Πηλίου στην ηπειρωτική Ελλάδα

Άγιος Ιωάννης στο Καστρί ... στη βόρεια πλευρά της Σκοπέλου ...

Οι μαγευτικές σκηνές του γάμου γυρίστηκαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί στη Σκόπελο (περίπου μία ώρα από την πόλη της Σκοπέλου, βόρεια της Γλώσσας), όπου η Donna τραγουδάει The winner takes it all στον Σαμ.

Το παρεκκλήσι για τους γάμους του Sky και της Σόφι (γυρίστηκε στο Pinewood) βρισκόταν στην κορυφή ενός βράχου 100μ σχηματισμού λίγο πιο έξω στη θάλασσα ( δηλαδή στον Άγιο Ιωάννη στο Καστρί)

Ο Άγιος Ιωάννης στο Καστρί, βρίσκεται κοντά στο χωριό της Γλώσσας, στη βόρεια πλευρά του νησιού της Σκοπέλου.

Η εκκλησία έχει γύρω στα 100 περίπου σκαλιά , τα οποία είναι σκαλιστά στο βράχο και που οδηγούν στην είσοδο της γραφικής εκκλησίας.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων έγινε μια εξωτερική «ανακατασκευή» με σκηνικά και προστέθηκε το παρεκκλήσι όπως το βλέπεται στην ταινία που σχεδιάστηκε με βάση το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων που βρίσκεται στη Παναγίτσα του Πύργου της χώρας Σκοπέλου.

agiosioannisskopelosgreecegallery7.jpg

Γυρίσματα στη Σκόπελο έγιναν και σε άλλες τοποθεσίες όπως η Μηλιά, ο Αγνώντας και ο υπέροχος Αμάραντος ( αξίζει να επισκεφθείτε το σημείο ιδιαίτερα πριν την δύση του Ηλιου η μέσα στη μέρα) και άλλα μέρη.

Ένας απότομος βράχος κοντά στην κορυφή αυτής της χερσονήσου στον Αμάραντο, επίσης, είναι το σημείο όπου η Sophie, ο Bill, ο Χάρι και ο Σαμ τραγούδησε τμήματα Our Last summer, πριν πηδήξουν από τους βράχους στα νερά.

amarantosrocksskopelosgreece.jpg

Οι τοποθεσίες των γυρισμάτων στη Σκιάθο

Οι τοποθεσίες που έγιναν τα γυρίσματα στη Σκιάθο είναι στο παλαιό λιμάνι δίπλα από το γραφικό Μπούρτζι ( η σκηνή με τη βάρκα στην έναρξη της ταινίας ) και η σκηνή που τρέχουν για να προ-φτάσουν το καΐκι που θα τους μεταφέρει στο γειτονικό νησί καλοκαίρι για τις ανάγκες της ταινίας (τη Σκόπελο).

Όλα τα παραλιακά μαγαζιά έπρεπε να προσαρμόσουν τις προσόψεις και τα τραπεζο καθίσματα να θυμίζουν παλαιότερη εποχή, κάτι που με μεγάλη χαρά έκαναν όλοι ενώ συμμετείχαν και πολλοί Σκιαθίτες αλλά και επισκέπτες στα γυρίσματα.

Γυρίσματα έγιναν και στον Άγιο Νικόλαο από όπου η ηθοποιός (η κόρη) Amanda Seyfried στέλνει το γράμμα για να προσκαλέσει τους 3 υποψήφιους πατέρες στο γάμο της.

Οι τοποθεσίες των γυρισμάτων στο Πήλιο

Στο Πήλιο τα γυρίσματα έγιναν για 2 ημέρες στη Νταμούχαρη στο Μούρεσι , στο γραφικό λιμάνι της (όπου καταλήγει η σκηνή από το Νησί (Γλυστέρι Σκοπέλου) κάτω στο λιμάνι στο τραγούδι Dancing Queen και όπου η Μεριλ Στριπ κάνει τη βουτιά από την εξέδρα.

 

Είναι δεδομένο ότι η Σκόπελος, η Σκιάθος και το Πήλιο έντυσαν πολύ όμορφα την ταινία με τις φυσικές τους ομορφιές αλλά και οι παραγωγοί, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές αγάπησαν (όσο κουραστικό και αν ήταν για αυτούς το να εργάζονται) τα μέρη και τους ανθρώπους αλλά επίσης δεδομένο είναι ότι μια τόσο μεγάλη επιτυχία προέβαλε και θα προβάλει τα νησιά με το καλύτερο τρόπο , μέσα από χαρά και τραγούδι.

Το αδιαμφισβήτητα θετικό είναι ότι η ταινία προσελκύει νέους επισκέπτες στους μικρούς αυτούς τόπους, κάτι που είναι μόνο θετικό για όλους ντόπιους και για τους επισκέπτες.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα νησιά πέρα από την ταινία είναι από μόνα τους μοναδικά όπως κάθε Ελληνικό νησί το καθένα με τις δικές του φυσικές ομορφιές και πολλά άλλα και θα πρέπει να απολαύσουν όσο μπορούν και όσο τους επιτρέψουν τυχών αναποδιές τις διακοπές τους.

Κάτι πολύ όμορφο επίσης είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι από την Ελλάδα και όλο το κόσμο αποφασίζουν να κάνουν το γάμο τους ή να ανανεώσουν τους όρκους αγάπης τους στα νησιά (κάτι που συνέβαινε και πριν την ταινία αλλά που τώρα συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό).

Καλές διακοπές λοιπόν , με το κέφι της ταινίας παρέα, Μάμμα μια στη καταπράσινη, γραφική και όμορφη Σκόπελο

bottom of page