ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

Ο Στάφυλος αποτελεί επίσης σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο, επειδή εδώ διασώζονται οι παλαιότερες μέχρι στιγμής ενδείξεις κατοίκησης του νησιού, που ανάγονται στη μυκηναϊκή εποχή.

Πάνω στη βραχώδη χερσόνησο, πιθανόν, υπήρχε οικισμός αυτής της εποχής, ενώ οι ανασκαφές του 1936 από τον καθηγητή Ν. Πλάτωνα έφεραν στο φώς τον περίφημο μηκυναϊκό τάφο με τη χρυσή λαβή ξίφους, που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

 

Πάντως, πρόσφατη ανασκαφική έρευνα στην ίδια θέση πιστοποίησε την παρουσία κατοίκησης και κατά τους αρχαϊκούς χρόνους.

Στην ύπαιθρο της Σκοπέλου ανακαλύπτονται συνεχώς μεμονωμένα μνημεία που τεκμηριώνουν τις παραγωγικές δραστηριότητες των αρχαίων κοινωνιών της Πεπαρήθου.

Στο Στάφυλο, στον Αγνώντα και στον Πάνορμο εντοπίστηκαν εκτεταμένες εγκαταστάσεις εργαστηρίων κατασκευής των τοπικών αμφορέων για το εμπόριο του φημισμένου πεπαρηθιακού κρασιού κατά τους κλασσικούς και ελληνιστικούς χρόνους.

Η  επικοινωνία με το Skopelosweb.gr είναι διαθέσιμη μονο για γενικές πληροφορίες. Για κρατήσεις, ερωτήσεις διαθεσιμότητας ή άλλες υπηρεσίες σας παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων τα τηλέφωνα των οποίων βρίσκονται λίγο πιο πάνω.

  • Skopelos island Greece Skopelosweb.gr Facebook
  • Skopelosweb.gr Instagram

© https://skopelosweb.gr/ ΝΗΣΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ | Τοπική ιστοσελίδα 1999 - 2020. All rights reserved.